Nye indlæg

 

Opfindsomhed og vilje

20-09-2017
Når man bliver presset, kan man måske godt blive rigtig godt gal eller frustreret. Men hvis man kan lade den værste vrede dampe af, så kan et pres faktisk være godt.

Når du møder modstand har du to muligheder!
 
 
Det første du tænker på vil måske være at flygte. Simpelthen tage benene på nakken og spurte væk, så hurtigt du kan. Væk fra det ubehagelige. Det er et meget naturligt behov, som også mange gange er det rigtige. For det er ikke altid det bedste for os, hvis vi kaster os ind i en kamp, lige når følelserne er på kogepunktet.

Der er heldigvis også en anden løsning. Når den værste vrede eller frygt er dampet af – eller når et problem bliver ved med at vende tilbage, så skal du gøre det, som i virkeligheden hjælper dig bedst. Det som skal til, for at du kan komme videre.

Så skal du begynde at tænke kreativt. Du skal begynde at lede efter muligheder.
 
Du kan hjælpe dig selv i gang ved at stille disse spørgsmål:

• Hvad har jeg allermest brug for?
• Hvilke muligheder er lige foran mig?
• Hvad kan jeg selv gøre?

Det med at tænke kreativt sker faktisk også næsten automatisk. Men så sker der desværre nogle gange det, at du begynder at tvivle på, om de idéer du får er gode. Om det overhovedet kan lade sig gøre. Du tvivler. Og hvis det sker, ja, så går du i stå.
 
Men du skal ikke give op.
 
Heller ikke selv om du slet ingen idéer får. Hvis du bare tænker på at du har brug for at finde på noget, så skal det nok komme til dig efter et lille stykke tid.
 


I min bog ’Blomster til Mor’ er Mark ked af, at han ikke får lov til at være inde i stuen hos sin mor. Men han har bare stået lidt udenfor vinduet og set ind, før han begynder at snakke med sig selv. Og så finder han hurtigt ud af, hvad han må gøre. Marks idé er god, men den er ikke så let at gennemføre. Du må læse bogen for at finde ud af, om Mark har held med det han har gang i. Men jeg kan fortælle dig så meget, at han i hvert fald er stædig.

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lene Elise Andersen | Bryggerivej 86, 4913 Horslunde  | Tlf.: 51299934